Meer over Yanky

Ik ben Yanky Ong. Ik ben geboren en getogen in Indonesië, maar woon al 46 jaar in Nederland.

Ik ben ergotherapeut sinds 1982; werkte in diverse instellingen, waaronder het revalidatie centrum Delft (nu Sophia Revalidatie Centrum), verpleeghuis Guldenhuis als hoofd van de afdeling ergotherapie, adviseur van Zorg Voorzieningen Nederland (ZVN nu Argonout). Sinds 1998 heb ik, als ergotherapeut, een eigen praktijk.

Vlak na de start van mijn eigen praktijk, kreeg ik een auto-ongeval. Als gevolg daarvan kreek ik whiplash. Het was moeilijke tijden geweest voor mij, omdat ik door de whiplash niet alleen hoofd- en nekpijn had, maar ik  was ook vergeetachtig. Ik kon ik mijn werk niet meer plannen en kreeg moeite met bepaalde activiteiten, waarbij ik draaiende hoofdbewegingen (auto rijden) moest maken. Meerde activiteiten tegelijk doen werd lastig, bijv.  als moeder, echtgenote en eigenaar van eigen praktijk actief zijn.

Gelukkig kon ik na acupunctuurbehandeling van mijn vader en de fysio/manuele therapie van mijn broer weer “normaal” werken. Echter de hoofd- en nekpijn en de duizelingen bij het auto rijden bleven nog over tot 3 jaar terug.

Mijn eerste kennismaking met Chi Neng Qigong (chinese bewegingsleer) was via mijn broer en mijn moeder, maar duurde het even voordat ik reasliseerde dat het ook voor mij heilzaam zou zijn. Na  het overlijden van mijn broer en ouders, brachten de herinneringen mij weer op de heilzame werking van Chi Neng Qigong. Hiermee begon mijn zoektocht naar Chi Neng Qigong trainingen dicht bij huis.

Ik begon trainingen te volgen bij Carola Wallet, instructeur Chi Neng Qigong, tevens nu collega en vriendin. Na de eerste training kreeg ik al ontspanning in mijn nek, waardoor de pijn verminderde. Op dit moment is de pijn nagenoeg verdwenen. De restgevolgen kan ik door middel van de Chi Neng Qigong oefeningen opheffen. Chi Neng Qigong heeft mij niet alleen mij van mijn klachten er vanaf geholpen, ik ben mentaal sterker en vitaler geworden.

Ik ben dit jaar gecertificeerd voor level 1 instructeur Chi Neng Qigong. Ik volg nu de opleiding voor de level 2.

Als ergotherapeut en ervaringsdeskundige, weet ik dat Chi Neng Qigong heilzame werking heeft voor IEDEREEN en zeker voor de mensen waarbij de gezondheid niet optimaal is.

Chi Neng Qigong geeft iedereen de mogelijkheid hun gezondheid te optimaliseren, te verbeteren en te herstellen.

Help ons om dit door te geven!